Junghans

LEARN MORE

Junghans

Junghans, ooit bekend voor zijn kwarts, radiografisch bestuurbare en zonne-horloges, is op een grootse manier teruggekomen bij de mechanische horloges. De nieuwe slogan is terug naar de wortels en dat is zeker geen grap, het is een complete terugkeer naar de oudere, klassieke uitstraling waar de horloges met drie wijzers de standaard zijn. Vandaag de dag is de altijd jonge verschijning van de vintage stijl van de Max Bill en de Meister collectie belangrijke pijlers in het portfolio van dit merk.

Gemaakt in Duitsland staat nu bekend met de buitengewone elegantie en de geavanceerde Bauhaus stijlen en kan de strijd aan met de Zwitserse concurrenten. In vergelijking met de recente erfgoedcollecties van andere producenten, zijn de nieuwere modellen duidelijk op het vintage karakter van de voorgangers gebaseerd. Het is geweldig dat een merk het zo belangrijk kan vinden om trouw te blijven aan de tradities en dit zo goed kan laten zien in uurwerken die halverwege deze eeuw ontworpen zijn.

Junghans Collecties

Max Bill

Functioneel, pragmatisch en tijdloos. De visuele aspecten van Max Bill zijn nieuw leven ingeblazen door Junghans en het is meer dan ‘slechts’ een collectie. Het is een sub-merk en is tegelijkertijd een belangrijke pijler voor de productidentiteit van Junghans. Optisch is het horloge erg netjes met de onmiskenbare Bauhausstijl, waar de overdreven en drukke ontwerpen ruimte hebben moeten maken voor simpelere vormen en afmetingen.

ONTDEK MAX BILL

Meister

De Meister collectie bestaat uit een verzameling horloges van hoge kwaliteit. In 1936 werd de Meister ontworpen in de stijl van een tijd die al lang vergaan is. Net als in de Max Bill collectie zijn onderwaardering en elegantie de belangrijkste uitgangspunten.

ONTDEK MEISTER

Erhard Junghans

Deze collectie, die vernoemd is naar de oprichter van het merk Erhard Junghans, laat de totale creativiteit van het merk zien. Het zet de toon terug naar elegantie en het tijdloze. Net als bij de Max Bill serie is ook de Erhard Junghans collectie opgezet als een sub-merk met een eigen logo. De geavanceerde modellen Tempus en Creator worden geleverd in gouden en stalen varianten.

Junghans opgebroken in getallen

0,67: Ongeveer twee derde van alle Junghans horloges

Junghans ging terug naar de mechanische horloges, ongeveer 2/3 van alle producten, na het tijdperk van de kwarts, radiografische en zonne-horloges. In plaats van het gebruiken van de zelfgemaakte mechanismen, zoals de beroemde fijn af te stellen ganzennek, rekende het op de geteste modellen van ETA. Na alle turbulente jaren een keuze die prima te begrijpen is.

1: Voorheen de grootste horlogemaker ter wereld

Met meer dan 3.000 werknemers en jaarlijkse verkopen van meer dan 3 miljoen per jaar, was Junghans de grootste horlogemaker ter wereld aan het begin van de 20ste eeuw. Er is echter veel veranderd op het gebied van horloges maken. Er zijn echter nog steeds meer dan 100 mensen aan het werk en het bedrijf blijft groeien.

24: Elke vierentwintig uur een radiosignaal

Hoewel de meeste producten tegenwoordig mechanisch zijn, zijn er nog altijd radiografische en zonne-horloges actief en dit is een gebied waarin Junghans pionier is. In 1990 presenteerde het zijn eerste wereldwijde radiografische horloge. Het is een kwartsuurwerk dat eenmaal per dag een radiosignaal ontvangt om gelijk te stellen met de officiële tijd. Radiografische horloges blijven ook gestaag door een variatie in de onderste tienden van het secondebereik.

195: Honderdvijfennegentig Olympische competities

In 1972 was Junghans de officiële tijdwaarnemer bij 195 competities op de Olympische spelen in München. Voor deze gelegenheid werd een collectie chronografen gelanceerd met de passende naam Olympic. Het is een zeer gewild item onder de verzamelaars.

4: Vier ‘Max Bill-Four’

De beroemde Bauhaus uur markering bij de vier is de uitblinkende feature van de Max Bill ontwerpen. Er zijn veel gelijkende modellen te vinden uit de jaren ’50 en ’60, maar deze kunnen niet toegeschreven worden aan het Zwitserse genie.

Een Chronologie van Junghans


1861:
 Junghans wordt opgericht in Schramberg in het Zwarte Woud.

1936: De Meister Series wordt in het portfolio opgenomen.

1961/1962: Ontwerper Max Bill ontwerpt verschillende horloges voor Junghans, welke voor het eerst in de jaren ’60 in productie genomen worden.

1970: Junghans presenteert het eerste Duitse kwartsuurwerk, de Astro Quartz

1972: Junghans wordt de officiële tijdwaarnemer op de Olympische Spelen in München. Het lanceert speciaal voor de gelegenheid de Olympic chronograaf.

1990: Junghans presenteert de Mega 1, het eerste radiografische horloge ter wereld.

1993: Junghans ontwikkelt het eerste horloge dat niet door een batterij aangedreven wordt, maar door zonne-energie: De Mega Solar.

1997: De Junghans ontwerpen van Max Bill krijgen een wederopleving in de nieuwe series.

2008: Junghans vraagt faillissement aan en gebruikt dit om een nieuw era te beginnen. Vandaag de dag zijn de horloges en chronografen met drie wijzers het grootste deel van het programma van Junghans.

Menu